Thursday, December 30, 2010

Kakak masuk taski


Hari ni g daftar kakak taski al-hira' kt desa tanjung.. umur kakak baru 4 thn. xper la..biar kakak belajar bergaul n belajar bercakap


Kakak tgh simpan baju uniform sek dlm beg die!


Bersama nekma..dh siap daftar n nak balik





comel x kakak?


Kakak jgn manja2 lg tau!





~Belajar elok2 ye syg...~

Tuesday, December 28, 2010

Cloth Diapers(CD)






Knapa kitorg pakai cd? Sebab utama adalah jimat n selamat utk anak2..ni antara cd yg kitorg ada.. dlm gambar tu bar
u ade separuh..separuh lagi cd tgh dibasuh. so total semua adalah 16 cd. Yg corak love tu org bg..heee












kenapa pakai cd ni jimat? sebab cd ni boleh dibasuh..bukan pakai buang ye..
Cara basuh pun senang..sembur je poo dgn air n taruk dlam mesin basuh je.. xpayah nak genyeh2 ngn tangan. hihi. material die mmg utk najis senang tanggal.
kitorg beli skit2 cd ni.. 1st time beli cd ni dulu brand kawaii. rm100 dpt 4 keping+5insert. Pas2 kitorg beli secara online rm100 dpt 5keping cd+2insert(babyland). Ada duit lebih skit baru la beli yg elok skit so harganye mahal la skit Rm53 yg cd colour hitam tu.
Comel anak umi! gambar kakak mane ek? kakak pakai pampers sbb cd ni kecik n cd ni x dpt menampung air kecik kakak comel.. so selalu leaking..huhu.

~Tengah menunggu cd untuk kakak. Saiz cd ni lebih besar dr cd yg umi n abah beli skrang. beli online jeh!~

Sunday, December 26, 2010

Moyang Kakak n Hariz

Cuti bulan 12 tempoh hari..kitorg mcm biase blk klate n kitorg singgah ziarah tokmek n tok ayah di Melor. sebenarnye hati lebih kpd nk ziarah tokmek..ngn tok ayah ni sebenarnye x brape rapat sgt..

Tok mek..


Tok Ayah

Kat rumah suja



Bersama tok mek..teringat kat abah:-(


"Mari sini dekak tok ayoh..nok ambik gamba nih" kate tok ayah kat kakak


Kakak bersama moyang...


Tok mek mriba Hariz.. to mek ckap x larat nak pegang lama2 lenguh sendi sebab berat ini budakz!!





~InsyaAllah kalau berkesempatan, kitorg akan ziarah tok mek lg~

Meniarap

Smalam iaitu pada 25 Disember 2010 hariz dh mniarap. yahoo! Hariz nak masuk 5 bulan baru leh mniarap ye. ok la tu. almaklumla berat sgt. 4 bulan hari tu g klinik 8.3 kg. Rasenye leni brtambah dh skit dri berat hari tu



Chaiyok hariz boleh!


Skit lg!



yeah!! hariz juara!


:-) smile!!
cayalah hero umi n abah n Aisya Humaira...


Kakak tak melepaskan peluang menyaksikan sejarah!


Dua-dua umi n abah sayang :-)




~Lepas ni umi, abah n kakak nak tengok hariz merangkak lakz.. skang ni hariz kuat betul menyembur buat buih kat mulut~

Saturday, December 25, 2010

4bulan

kejap je hariz dh 4 bulan...huhu bertambah berat. g klinik timbang 8.3kg. huhu x larat eden.

Hariz bersama sepupu

Dengan abah..biler la abah ni nk gemuk skit:-(


Mata bergenang minta susu xdpt..tp tetap senyum. hihi comel!!


Akhirnya.....nk susu!!!



Dlm kereta kt kg abang



Abg..pura2 tidur ke... tgk Hariz tu tergolek!


~Hariz dh pandai nk capai n pegang brg~

Tuesday, December 14, 2010

Kakak Sabah

Kitorang panggil kakak. Die org sabah. Kitorg dh anggap kakak mcm family kitorg sendiri. Time raye die blk la rumah mama! orgnye heppy  jok. klau dh bercakap mmg x berenti. popet..popet.. hmm kakak..kakak..
Blik sini je..kakak akan memulakan aktiviti die iaitu mengemas! suke lar mengemas...
Amik ko gambar! "cun x kakak"?..heee

Kakak dengan si debab hariz!
   
~Kalau die mengemas mmg x reti nk brenti la same gak mcm die brcakap gak mmg xleh nk berenti. huhu:-(~

Tuesday, December 7, 2010

Hariz ngan Tok Uban n tok ki

Sekarangkan cuti sekolah, so mcm biasalah kitorg akan blk ke kg di Kuala Berang Terengganu!!

Layan gambr Hariz bersama moyang okezzzzzz..... :-O

Sukenye tokwan bergambar dgn cicit... sampai gelak sakan no






Gambar plg kiri ialah tok ki.. tok ki x berapa sihat sgt dah. tgk tuh Hariz menggeleparzz.. Kukaih-kukaih..Bak kate nekmanya. Huwahaha

Ciksu@sarrah yg suke menyelit. cibuk jek..hehe xderlah! gurau jo
Sekadar selingan.. gambar amik kt sek. Bilik ni aku guna utk mngepam susu utk hero aku. Utk tatapan abg cayang LA KONON!!





~Mintak maap la yek.. gambar x bermutu sbb gmbr amik pakai hnpon je~

Sunday, December 5, 2010

Susu Hariz

Hasil perahan untuk Hariz sejak dlm pantang. InsyaAllah Hariz akan diberi dgn susu ibu sehingga umur 2thn..


Susu diperah sejak hari ke 3 melahirkan Hariz


Macam2 bekas dijadikan simpanan susu asalkan susu selamat..










~Mahu yang terbaik buat anak-anak~

Saturday, December 4, 2010

Abah! Kami Rindu Kat Abah

Ahad:14 Disember 2008
Seperti biasa aku, suami n anak akan pulang ke kg apabla cuti sek. Kami sampai malam ke Muadzam.. Seperti biasa abah akan menyambut kami dan akan menyediakan satu ruang tmpt letak kereta di dpn rumah.... Kami tgk abah ok je mlm tu mcm biasa ceria menyambut kami terutama cucunya humaira.. terpacar kegembiraan abah apabila kami sampai..Mama xder malam tu sebab mama kerja malam.

Isnin:15 Disember 2008
Pagi
Pagi isnin aku tgk abah n adik2 sibuk nak betulkan TV.. abah ajak adik aku betulkan areal kt luar rumah..mmm..Berat gak areal tuh.. mm..Aku x msuk campur n aku sambung tdo...zzzzzz.
Aku tersedar dr tdo n aku dlm bilik terdengar abah batuk. Bilik aku bersebelahan dgn bilik abah n mama. Tapi aku x hiraukan sebab mmg biasa dengar abah batuk lama2. Tapi lepas tu aku dgr batuk abah makin kuat plak dan tak berenti-renti. Aku mula rasa lain macam. aku terus meluru ke bilik abah, aku nampak mama sedang tidur..yelah mama kan keje malam.. kebetulan plak malam tu mama x tidur langsung ada kes.
Aku kejut mama gitau abah batuk teruk.. Aku tgk abah dh sesak nafas.
Mama bgn dan pakaikan abah (oksigen).. tp benda tu x memberi kesan kpd abah.. Ya Allah kesiannye kt abah!. Abah terus dibawa ke hospital dan masuk ke bilik kecemasan.

Tengah hari
Tengah hari aku baru  dpt melihat abah, keadaan abah teruk dan susah bernafas. Aku menangis melihat abah. Adik aku Alif menyebut kalimah Allah dan abah mendengar dan menyebutnya..Alhamdulillah..Aku berasa lega kerana abah beransur baik selepas tu dan ditempatkan di wad biasa.

Malam
Kitorg pergi melawat abah. Abah sudah boleh senyum. Lega melihat abah semakin baik.

Selasa: 16 Disember 2008
Aku dikejutkan dengan panggilan telefon dri ayah su. Ayah su kata abah dah x bernafas. Aku dan suami bergegas ke hospital. Apabila aku sampi,  aku melihat abah..tp abah sudah kaku. Aku x dpt menahan kesedihan yg amat sgt....x sangka abah telah pergi..



Antara yg mengubat rindu kami terhadap abah:

Ni lah selipar terakhir arwah abah



Abah suka duduk di tempat ni sambil baca surat khabar dan majalah.. Abah, along rindu sgt2 kt abah..




Abah bersama abg.. ni adalah gambar hari raya pada tahun 2008 di terengganu. Time ni abah nk sgt bergambar satu family tp tak berkesempatan. Kesian kat abah. Abah nampak dh sangat kuruskan. 


Kereta abah




~Ya allah! tempatkanlah abahku dikalangan org2 yg beriman. Amin...~

Botol susu Humaira

Kalau ikut Tahun pd 2011 Maira dh umur 4 thn.. kejap jek budak ni dh besarkan.. tp maira msih lg hisap botol susu. tp bukan pakai puting dh, pakai botol hisap..ala yg puting die drpd plastik. sbbnye humaira bile pkai puting biase die gigit..x smpi 1 hari dh hancur kepala puting. Dh la pkai puting elok cap avant.Dekat rm10 utk 1 puting ty harga die..Pastu kitorg beli botol hisap avant gak...biarlah mahal skit asal berkualiti n selamat utk anak2..


Kat rumah adik ipar kat Kuala Terengganu






Maira dgn ayah saudara -Qasim

~Humaira dh kurus dh sekarang...hmm.. kadang2 susah nk makan, Ajak mkn pun xnak.. Time nak, laju je ~

Thursday, December 2, 2010

Cik Su@Siti Nursarrah Husna

Ni adik aku yg plg bongsu...orgnye hepy go lucky jek. hobinye adalah m*k*n. hahah. Ye ke ciksu!
ada byk gelaran, kitorg panggil ciksu/sarrah/adik @ getar! nge~


Sarrah darjah 1 dgn Humaira



Pakai bedak ke ciksu??



Ciksu bersama kakak angkat kitorg dr sabah n Hariz dlm ribaan Ciksu



~Besar nanti pandai2lah Ciksu diet ek~