Saturday, February 5, 2011

Bekal susu utk pengasuh Hariz

Antara barang yang aku akan bekal kepada pengasuh setiap hari bekerja ialah cooler bag. Cooler bag ni digunakan untuk menyimpan stok-stok susuyg diperah supaya dapat menjamin kualiti dan ketahanan susu ibu.

Kenapa pakai cooler bag sedangkan rumah pengasuhpun ada peti sejuk? 
Takut pengasuh lupa nak simpan terus stok susu dalam peti. Baik aku beringat awal2..Yelah, pengasuh pun ade jaga budak lain gak. Selain tu untuk kemudahan pengasuh gak..tak payah die susah-susah bangun nak g amik stok susu kat peti sejuk..hee.. bleh gtu?

Ice pack yg aku aku pakai untuk diletak dalam cooler bag

Susu aku akan letak siap2 dalam botol

Termos
Mama aku syorkan aku bekalkan sekali termos ni untuk pengasuh. Macam biasa lah untuk kemudahan die gak. Air panas aku akan isi petang/malam tu. tp tak bleh isi lewat malam sgt..takut air terlalu panas dan akan merosakkan enzim susu.  tu mama aku cakap...tq mama. cadangan yg sgt bernas! hehe



~Demi yg terbaik buat anak2 sanggup je:)~

3 comments: