Wednesday, March 30, 2011

Hariz di wad

asslamualaikum..
hari ni adalah hari kedua hariz di wad..
mula masuk wad pada 29 mac..masuk pukul 3pagi disebabkan pneumonia (paru-paru berair)
sekarang giliran suami jage kejap hariz..
dalam pukul 9 malam ni aku akan ke hospital semula tukar giliran dgn suami semula..
kesian hariz semalam..susah nak hisap susu..dada hariz turun naik dgn laju disebabkan susah nak bernafas..
Ya Allah!! sangat sedih melihat hariz begini..
sama-sama doakan hariz cepat sembuh..

Ayah hanh n ciksu


Orang yang rajin melayan kakak kat rumah ni adik aku..
rajin layan n rajin buat gaduh..
haha..
kakak nak gaduh dengan org besar ye..
takpe gaduh manja-manja kan..

Kakak memang pantang, kalau nampak je ayah hanh die nak kuar, mula lah die pesan nak aiskrim..
kalau dengan abah plak suke mintak biskut..biskut ape lagi kalau bukan biskit chipsmore..
suke la sgt biskut tu..


~kakak, kakak kena tunggu ayah hanh kerja dulu n kakak leh mintak macam-macam!! haha~

Tuesday, March 29, 2011

Kakak takut


kakak kalau jumpe maskot......
ketakutan..
tak mau duk dekat-dekat..
senyum tak nak dah..
die tak gigit orang la kakak..
memang kelakar..
ada satu lagi gambar kakak dgn maskot kartun Barney..tapi tak jumpe lak..huhu

Gambar ni plak dgn badut yg buat belon:-)

~takut sgt la ye~

Monday, March 28, 2011

Hariz 8 bulan



Baru-baru ni pergi klinik..
Dan berat Hariz sekarang adalah 8.4 kg..
naik skit je..tak banyak naik..
yelah mungkin sebab hariz tak berape sihat baru-baru ni..



Setakat ni hariz cuma pandai buat gaya org merangkak je..
biler nak bergeraknye hariz?
hehe..

Thursday, March 24, 2011

Soft Book untuk Hariz





Sejak ada soft book yang baru abah belikan..(terima kasih abg)
aku saje bagi die pegang itu barang time die menyusu..
sebabnye..time menyusu,tangan die suke hayun2 tak tentu pasal..hehe..
jadi hariz pegang la buku ni ye sambil hayun-hayunkan:-)
soft book ni bagus untuk pendedahan awal kpd anak kecil kita (minat dgn buku)
dengan warnanya yg sgt menarik memang manarik tertarik..:-)
tapi harganye boleh tahan..
bolehla setakat nak beli satu jo..huhu

Monday, March 21, 2011

Lipat baju

Hujung minggu biasenye akan mengambil sedikit masa untuk melipat baju-baju..
Anak dah dua makin banyak la baju..

hasil lipatan kakak


Aku dan suami sama-sama akan bergotong-royong lipat baju..hehe
kalu ade mesin lipat baju kan best! hehe..
nak tunjuk gambar kali pertama budak 4 tahun lipat baju..
siapa lagi kalau bukan kakak..


~umi bangga dengan kakak:-)~

Monday, March 14, 2011

Minat kakak





Sekarang kakak minat sangat mewarna gambar-gambar dan kakak juga dah boleh tulis ikut dot-dot..
umi tengok sejak kakak sekolah ada nampak perubahan pada kakak...
buat kerja pun dah boleh fokus, dah pandai mewarna..boleh la mewarna tahap umur 4 tahun tu..
berbanding sebelum ni (sebelum ke taski) kakak memang buat sekejap je..pastu dah tak nak buat dah..
umi tengok banyak perubahan pada kakak.
Alhamdulillah..



Majalah Playhouse Disney pun kakak suka..terpengaruh tgk kartun kat tv




Dengan ciksu kesayangan kakak..kertas ni aku print amik dr internet





~Nampak kakak ralit jugak la dgn aktiviti ni..kalau tak kerjanye mengemas rumah je(faham2 je la budak kemas rumah)..huhu~

Thursday, March 3, 2011

Kakak demam lagi..

Kakak demam isnin lepas..tapi tetap bersemangat nak g taski. Pengasuh kate kakak nak pergi jugak sekolah sampai nangis-nangis.. mm..xper la kakak nak pergi (aku cakap kat pengasuh)

Di sekolah abah teman abah jap..



Hariz pun tak berapa sihat gak..gara-gara jangkit dengan kakak.
Hariz telah menunjukkan tanda-tanda macam nak merangkak sekarang ni..



~Harap semuanye cepat-cepatla okey~

Wednesday, March 2, 2011

Stok Untuk Hariz



Alhamdulillah..sehingga saat ini Hariz masih lagi menyusu susu ibu sepenuhnya..
Sejak latihan sukan hari tu dah jarang mengepam di sekolah...
Mood untuk mengepam jadi kurang sebab badan penat dan kesuntukan masa di sekolah
Aku takut stok ini akan berkurangan..oh tidak!
Setakat hari ini... ini adalah stok susu untuk Hariz.
Lepas ni kena rajin dan kuatkan semangat:-)









Tak berniat nak membangga diri utk menunjuk-nunjuk GAMBAR DI ATAS.
Aku cuma mahu berkongsi cerita dan menaikkan semangat ibu-ibu di luar sana supaya anda terus memberikan yang terbaik buat anak-anak.



~IBU-IBU pasti boleh!~

Tuesday, March 1, 2011

Gaya tidur

Tengok la macam2 gaya tidur anak2 ni kan..hehe..kelakar pun ado..

Atas kerusipun jadi korang! haha..kesian anak umi
ni mmg penat sgt dah ni
balik sekolah tertido..abaikan kaki yg sibuk itu..
ha..ni lg sorang..sejak dua menjak ni suke benor tdo meniarap
hariz 2 bulan..nyenyak tdo tuh
Ni kakak suke sgt kacou adik die tdo..kakak ni tau!