Tuesday, May 24, 2011

Alamak! rambut kakak..

Minggu lepas kitorang g KL. Kakak tinggal kat rumah je dgn bibik.
Sampai rumah..alamak..terkejut tgk rambut kakak..
nak tau sape potong..adik aku yg motongnye..
Asalnye mama aku nak potong rambut kakak ni, tapi kakak ni tak nak mama aku potong.
Kakak ni lari..last2 ciksu yg over rajin nak potong..
akibatnya..ni lah die

>



>




>



ayah hann

Makin bertambah2 comel ke anak umi ni?.. hmm dah la  minggu depan nak balik kelantan.
Tak tau eden nak ckp apo lagik. :-(

Monday, May 23, 2011

Online Colouring

Seronok melihat kakak kusyuk colour..
xder la sgt die nak mngemas rumah yg sedia kemas nih..


Fahamkan bile seorang budak mengemas rumah:-( hihi
kakak ni kalau die minat mmg die akan fokus..sampai dah tak layan dah benda lain..



kat sini macam-macam gambar ade..
nanti kakak boleh buat lagi:-)

Kerja kakak


Umi ada belikan kakak 2buah buku dari kl..
sekarang tgk kedai buku xder kerje lain..ingat nak beli kat anak je..


Mula-mula umi yang ajar kakak..lepas tu ciksu plak semangat duk ajar kakak..
sayang ciksu:-)


tengok tu..tekun kakak:-)
semua ibu mengharapkan anaknye berjayakan..
Insyaallah...

Wednesday, May 18, 2011

Adik2 semua ada kat rumah

Kat rumah mama skarang semua adik-adik ada ni..
Diorang ni apa2 makanan bedal..haha
Adik2 aku mmg jenis pemakan. tolak batu kayu jeh. hehe

Angah..study kat UTM
wan..pilot yg perasan macho
fariz.. baru abis dip..akan sambung degree. insyaallah. Wei. korang ni saje buat muka sengalkan
tgh sambung master di UPM
Cik su..namapun hampir sama dgn kakak die:-)Siti Nursarrah Husna
Adik2 adik aku semua masih blajar lg..Mama galakkan dorang ni blajar. yelah! Mak mane yg tak nk anak die berjayakan..

Tuesday, May 17, 2011

Aksi mama/ciksu yg cuit hati

Pagi tadi sempat lg mama dan ciksu lawan badminton..
mama dgn ciksu sama2 bersemangat lg main..

Pukulan mantap dari mama..ambik ciksu!!

sampai ngankang2 adik aku ni ...

Tak tahan tgk aksi ni..cayalah mama
Masing2 ingin memecahkan lemak tepu..hehe. terutamanya ciksu. jgn marh ciksu. Along gurau:-)

Sunday, May 15, 2011

Aktiviti bersama budak 3 tahun


Asslamualaikum..
Hari ni sempat membuat aktiviti bersama kakak..
kakak kelihatan begitu teruja nak pakai water colour..
Bentang tikar kat dpn umah. Seronok plak.
Terdetik nak buat lepas baca blog sarakids
Tak salah kan tiru benda baik..hehe


Muncung mulut ralit mewarna:)

Umi lukis, kakak warna



Ceksu pun turut serta


Ibu budak pun rase seronok buat aktiviti camni..
amik mood bentang tikar depan umah..hee

Saturday, May 14, 2011

Hariz yg membesar





Hariz skarang tak boleh tgk orang makan..
walaupun die dah kenyang..kalau die tgk org mkan die akan tgk dan merengek mintak nak jugak..
Alhamdulillah setakat ni die jenis yang senang makan..
Gigi pun dah naik 2 btg kat atas n 2btg kat bawah..




Senang ada kerusi ni. Beli time kakak dulu kat ikea.
tak yah nak dukung2 dpn umah..tupun nasib baik stakat ni die nak duduk lagi kt kerusi ni..:-)

Thursday, May 12, 2011

Panas

Sejak akhir-akhir ni cuaca agak panas kan..
Jadi sejak adik aku balik, kami suke lepak kat tepi kolam..
Adik aku ni suke lepak sini..
Kat sini sejuk skit..

Kakak dgn ayah al..



Awat dasat benor rambut hariz..mcm tak sikat stahun! haha..si kakak plak rambut mcm iklan syampo..

Hari ni baru rase sejuk skit..
Semalam hariz demam..
Alhamdulillah..Hari ni dah ok..
Umi doakan smoga anak2 umi diberikan kesihatan yg baik..

Monday, May 9, 2011

Apabila si lemak susu boleh merangkak

Assalamualaikum...
motif aku blurkan gambar ciksu? tak pakai tudung lagik..haha
Hariz skang dah boleh duduk. Cuma masih belum pandai nak menyeimbangkan belakang die lagi.
Kalau die merangkak n tetiba die duduk aku akan cepat2 letak bantal or tahan belakang die.
Ada 2/3 kali dah tumbang si hariz ni.

Senyuman yg mencairkan hati umi

Hariz leni pantang nampak benda lagi-lagi la benda yg kecik2 tu..die akan telek2 n terus sumbat mulut die..

Elok benarla skarang..kakak tukang tabur barang, si adik plak tukang kutip..hmm:-)

Budak lemak susu bersama umi..hehe

Saturday, May 7, 2011

Buku Baru



Pagi tadi lepas pergi pasar sabtu..kami sempat singgah ke kedai buku.
Nak tengok mana-mana buku yang bersesuaian dengan kakak.
Kami beli 2 buku.

buku baru kakak

Buku yang ada bahagian mewarna kakak pilih dulu berbanding buku 1 lagi.



Kakak tekun menulis..eceh. padahal maknye paksa menulis. hehe
Jadi hari ni kakak berjaya menyiapkan 1 muka surat 'A'
Tu pun setelah dipujuk oleh abahnye..kalau tak..hmm..memang tak siap..

Wednesday, May 4, 2011

~Hariz 9 bulan~



Harap kali ni berat hariz makin naik..byk bulan dh tak naik

hari ni bekal pengasuh 2 botol tp langsung tak mau isap:-(
nasib baik hariz ni jenis yg senang makan...







Gigi hariz dah tumbuh..nampak 1 kat atas, kat bawah ade 1 gak yg naik..




nak tgk mural dalam kereta tak? habis kereta kami..huhu



Anda nampak anak panah merah itu..
habis..habis...tak cukup kat rumah, dlm keterpun ada..
yg ni kakak conteng mase die kuar dgn abahnya..
abahnye tak sedar si kakak ni dgn tekun membuat lukisan ni..ayyo

Tuesday, May 3, 2011

Selamat Bertunang

Ni antara member baik aku ..
kami kenal masa belajar kat maktab dulu..
org kluang johor...
org yg ajar aku makan ikan keli..ni la dia..haha
baru melansungkan pertunangan dgn org perak.
jadi org perak la ko lepas nih:-)


Selamat bertunang ye ayu...
kami doakan smoga pertunangan ko sampai ke jinjang pelamin..
Anak-anak aku nak bergeng ngn anak ko nih..hihi

cepat2 langsung majlis..
jgn tunang lame2 tau..
aku dah tak sabar nak tggu nasi minyak ko:-)

Monday, May 2, 2011

tengok hasil mewarna kakak ni:-)

Hai..
nak tunjuk skit hasil kakak..
Boleh la hasil budak umur 3 tahun..hehe

warna cepat2 kakak


tgk org je kakak ni..
                                   fokus tau kakak


tengok! kakak kaler stokol2.. sebijik gambr pakai 1 warna jeh..heheh..KELAKAR




Mula2 kakak duk tgh2 dewan..pastu abah alih kakak duk bahagian tepi skit..

die tak mau duk jauh.

kakak tak bleh nak fokus..agaknye die pelik tgk org ramai sgt duk mewarna...
sampaikan mata melilau tgk org, tp tgn jalan..huhu..

lawak seh aku rase tgk kakak time ni..
sampaikan aku terpaksa tegur kakak byk kali.."kakak cepat kaler!!"

kalau tak, tak jalan la..