Monday, June 27, 2011

Cikgu kakak

Hari sabtu lepas,
kitorg pergi ke sekolah kakak setelah mendapat surat ada perjumpaan ibu bapa bersama guru.
Tupun kakak ade terbawak balik surat nama budak lain. Untuk pertama kali aku bersua muka dgn cikgu kakak. Dapat bertanya segalanya pasal kakak. alhamdulillah..berdasarkan apa yg cikgu kakak gtau, kakak ok je kt sek cuma kakak nak bercakap payah skit. Cakap cuma sepatah2..










sesi tandatgn buku rekod


Cikgu kakak ada gtau ada hasil kerja kakak ditampal..pandai kakak buat kolaj



Nilah cikgu kakak..
Terima kasih ye cikgu kerana cikgu mengajar anak kami..:-)


~Minggu depan kelas aku dah start..jadi aku kena prepare apa yg patut sebelum kelas bermula. Tak leh nak berpoya-poya sgt dah..waaa. lepas ni masa aku agak terhad skit untuk update blog mungkin.. tengok dulu keadaan camner~
ok..salam sayang

Sunday, June 26, 2011

Tahniah wan..

Alhamdulillah..
Akhirnya adik aku berjaya gak dapat kerja..

Tahniah wan..
Jadi pilot indon la ye..

Ingat pesan mama..
Pandai jaga diri..
Wan adalah kebanggaan abah dan juga mama..

Saturday, June 25, 2011

Mainan kakak



Umi teringin sangat nak tengok anak dara umi ni main dgn barbie doll ke or ape2 jenis anak patung..
Tido dgn anak patung..Kehulu ke hilir dgn anak patung..eee..comelnya!
Dulu pernah belikan kakak barbie..
Pegang skejap je..lepas tu tak mau main dah..



Ni gambar lama kakak..sekarang kakak dah kurus:-(
Nasib baik main masak2 die suke :-)
Nantila..umi beli ye patung utk kakak..biarla kakak tak sukepun..ngee..

Thursday, June 23, 2011

Persiapan raya ~anak~



Salam...
Sekarang dh masuk bulan jun..
bulan jun dah nak abis dah..masuk julai..tak lama lg puasa.
Puasa dah abis ganti ke blum farah?  syhhhhhh....hehe


Kitorang dah beli baju raya anak2 masa pergi kL hari tu..
Cuma persiapan baju raya anak masih belum lengkap lg..
ada lg yg tak cukup..
Beli skit2..memandangkan ahli semakin bertambah..kitorg kena bujet betul2..
Kalau nak beli skali gus mmg tak dan..nak sedia duit raya lg..kuih raya lg..blk kg lg..semuanya memakai ongkos..hehe

Baju mak ayah nanti dlu..
Nak tema ape ye baju raya tahun ni??

Wednesday, June 22, 2011

Kena rajin pam ye...

Sejak kebelakangan ni..malasnye nak pam..
ayyo..apsal ni farrah oi!
Tapi hari aku kuatkan semangat memandangkan stok susu kat dlm peti semakin berkurangan:-(
Pernah terlintas betapa sedihnya aku kalau hariz diberikan susu formula..huhu.


Umi sayang hariz..umi sayang kakak...
insyallah selagi umi mampu..umi akan memberikan yg terbaik buat2 anak umi:-)

Friday, June 17, 2011

Susu yg semakin merudum


Rindunya saat ni..
Time susu melimpah ruah..

Kat sek pam tak sampai 1 oz je..
Mood nak pam malas..
mungkin salah satu penyebabnya..
huhu...

Thursday, June 16, 2011

Teman mama beli perabot

Hai...
Petang semalam teman mama beli perabot.
Semangat betul mama nak menghias rumah.
So ruang tamu sudah berubah wajah la skit setelah sekian lamanya...
Mamaku


Kat kedai tgh pilih..
2 brg ni la yg mama beli...gigih mama!
Maira @ kakak

kerja byk skarang..
curi mase jap nk update blog..

Tuesday, June 7, 2011

Hariz 10 bulan

Sudah 10bulan usianya.
Time nak tidur, nak umi peluk die je..berbanding dgn kakaknye dulu tak suka dipeluk.
Penyusuannye lebih senang berbanding kakak dulu yang suka sgt bergayut.
Hariz kalau dah kenyang die akan 'lepas sendiri'.
Jarang sgt kacau uminya pada malam hari..kalau dia tersedarpun hanye sekali mintak susu.



Tempoh hari pernah mendengar perkataan 'abah' keluar dari bibir comelnya..
Dua kali gak hariz sebut dalam masa yang sama.


Umi doakan semoga anak-anak umi menjadi insan yang berguna.
Diberikan kesihatan yang baik..
Umi amat-amat sayang kamu berdua:-)

Wednesday, June 1, 2011

Masih di kelantan



Assalamualaikum..
kami sekeluarga masih lagi di kelantan.
Ni pun pinjam laptop abg ipar jap.
Gambar di atas kat belakang rumah keluarga abg..ade sungai kelantan.
Ok..Tak boleh lame2..line pun slow ni..
Jumpe lagi...:-)