Saturday, October 29, 2011

Susu ibu dan susu formula

Hariz masih lagi diberi susu ibu kalau bersama aku...
Time tak cukup stok susu yg diperah ataupun ada masalah yg tak dpt dielakkan barulah hariz diberi susu tin/formula...
walau mcm manapun aku akan cuba meneruskan penyusuan ini sehingga hariz berumur 2tahun..
Time aku kerja aku akan menyediakan 2 botol susu..Setiap botol diisi 4oz..

Kalau  tak cukup 2 botol yg aku sediakan tu time kerja..barulah hariz akan diberi susu formula..


Harizpun dah makan..so susu die tak hisap banyak macam dulu...

Umur hariz masa 3/4 bulan..
Info dari majalah Pa&Ma:
Susu ibu perahan yang dibekukan akan kehilangan beberapa nutrien dan antibodi akibat proses pembekuan namun komposisinya masih jauh lebih baik daripada susu formula..

3 comments:

  1. dah beku pun still lebih baik darifm. subhanaAllah

    ReplyDelete
  2. susu ibu tiada tolok bandingannya kan..:-)

    ReplyDelete
  3. azhariah-
    saye mengenali dan mengetahui betapa hebatnye susu ibu ini melalui blog akak juga..

    deqlis-
    ciptaan Allah memang tiada tandingannya
    :-)

    ReplyDelete