Wednesday, February 29, 2012

2 orang anak..


Hariz sekarang dah pandai berebut mainan dgn kakak..
Apa yg kakak main die pun nak main..
Nasib baik kakak jenis yg mengalah..:-)
Ni baru dua anak..hehe
aci kan kalau nak tambah anak lg? tggu kesihatan hariz ok skit la dulu..

Friday, February 24, 2012

Hariz kini




Ini adalah gambar hariz ptg semalam..
sempat amik gambar sbelum jumpa pakar kanak-kanak:-)
Perkembangan kesihatan  hariz sekarang semakin baik..

Wednesday, February 22, 2012

Susu Ilham



Susu yang dirumus istimewa dgn kaedah pengilangan secara islamik dan menitik beratkan aspek kebersihan dan halal. Diperkaya dgn khasiat badam, kurma dan kismis yg membantu pembesaran  kanak-kanak dgn lebih sempurna.Dilengkapkan juga dgn terapi 30 juzuk Al-quran utk perkembangan yg seimbang dari segi rohani dan jasmani.


p/s: susu ini adalah pilihan kedua untuk hariz..pilihan pertama sudah tentu susu ibu yang tiada tandingannya:-)

Monday, February 20, 2012

Deco Dreams (aunty ayu)



Aunty saya masuk surat khabar hari ni..:-)
alhamdulillah..berkat kesungguhan beliau..

lepas tu plak..tv3 (Wanita Hari Ini) call nak interview..cayalah aunty..
bangga dgn aunty..

sesiapa yang berminat boleh la berurusan dgn aunty saya.. khususnya area KL dan Selangor..

Wednesday, February 15, 2012

ceria sekolah


Setakat ni kakak suke ke sekolah..
Saya tgk sekarang badan kakak nampak agak berisi skit berbanding dulu..
Selera sangat makannya..
Makan di pra plak sedap2..:-)
Pagi2 sebelum ke kelas wajib saya akan belikan die donat..tu adalah feveret kakak...



Sunday, February 12, 2012

Gambar nekma, umi dan kakak


Ni hasil lukisan kakak..
die kata "ni gambar nekma, umi n kakak"...

Saya tanye" mane gambar cekna dgn cikgu?"..
die kata ada dalam rumah. (merujuk kpd gambar rumah sebelah gambar nekma)..heee. kakak..kakak...:-)

Friday, February 10, 2012

Oh..tidak!!

Ni angkara kakak..saya tertinggal atas katil masa g kerja..sedar2 mama citer kakak kuar bilik muka mcm hantu dah terutama tang mata la...huhu

Yang ni plak angkara hariz, saya mulanya nak bagi die pegang main2..saya tak perasan die bukak plak lipstik ni..pandai lak budak ni bukak..alahai..anak...anak..



p/s: Masa saya kecik2 dulupun pernah gak main lipstik mama, saya ambil lipstik tu n conteng kat cermin gara-gara tiru dalam tv..ayyo..haha

Lawatan kepala sekolah dari Indonesia

Hari khamis lepas sek kami ada menerima lawatan dari kepala sekolah (guru besar) dan adun dari kepulauan Karimun Tanjung Balai, Indonesia seramai 45 org.  Di sana panggilan guru besar dipanggil kepala sekolah:-)



 
P/s: kpd birasku..saye bz di sekolah dan juga di rumah..di rumah bukan bz ape..bz menghabiskan novel yg baru dibeli..haha.. sejak bila minat novel ni..huhu..lepas ni bz dgn esaimen plak, minggu dpn dh ade klas dan esaimen nk kena hantar:-(...waaaa. rilex fara:-)

Tuesday, February 7, 2012

Rumah dan rumahtangga

 
 
Rumah boleh dibina dengan batu, pasir, simen dan kayu..
tetapi RUMAHTANGGA dibina dengan KASIH SAYANG, IMAN dan TAQWA kepada Allah SWT
(TG Nik Aziz Nik Mat, Mei 2011).

Friday, February 3, 2012

Sedih dan Risau

Ahad lepas kami dapat berita kematian to' ki..
usianya sudah 92 tahun..
kami bertolak pagi dan sampai tgh hari..tp x sempat jugak nak tengok arwah to' ki..
Kami semua akan rindu senyuman to' ki..cerita2 to' ki lepas ni:-(

Hari ni juga dapat berita  dari mama..
adik yg kerja dekat jakarta masuk wad..
along sekeluarga hanya mampu berdoa.
Mama maybe akan terbang ke sana..tengok keadaan dulu camne..
harap kesihatan wan semakin baik..

Wednesday, February 1, 2012

Kisah ibu dan anaknya

 
 
 
Di pagi yg cerah seorang gadis bertanya kepada ibunya:..“Ibu engkau selalu terlihat cantik,aku ingin sepertimu..dengan tatapan dan senyum haru,sang ibu menjawab:“untuk bibir yg menarik,ucapkan perkataan yg baik.untuk pipi yg lesung,tebarkan senyum ikhlasmu dimuka bumi.untuk mata indah menawan,lihatlah selalu kebaikan orang lain.untuk tubuh yg langsing,sisihkan makananmu bagi fakir miskin.untuk jemari yg lentik manawan,hitunglah Do’a dan pujianmu mengagungkan-Nya.untuk wajah putih bercahaya,basuhlah muka dgn air wudhu disetiap pergantian waktu.

Anakku,kecantikan fisik akan pudar oleh waktu tapi kecantikan prilaku tak pudar meski oleh kematian...