Friday, August 31, 2012

Permintaan kakak



Ni gambar masa family day SKBR.




gatai punggung agaknye hariz ni..hihi. Masa ni hariz baru je lepas main air


Kakak selalu mintak 'nak kolam'

tapi saya ckp tunggu kite pindah umah dlu baru abah beli kolam kecik tu.

Leni plak kakak mintak anak patung barbie..

Masa die kecik2 dlu ada juga kami belikan kakak barbie tp masa tu die tak pandai nak main lg agaknya..

tak nampak berminat..sekarg baru mula nak berjinak-jinak  main anak patung..

Tunggu la kakak ye..nanti umi&abah beli satu utk kakak:-)


 

Monday, August 27, 2012

Bersama tokwan



Ni gambar sebelum raye..
otw balik klate tu memang cadang skali nak bermalam umah tokwan dan berbuka bersama tokwan




abg dan tokwan..yg pakai tudung tu kawan tokwan

Sunday, August 26, 2012

Raya Kakak & Hariz



Thursday, August 16, 2012

rambut raya kakak dan hariz

Ptg semalam bawak kakak dan hariz potg rambut.
tak tahan tgk rambut hariz yg dah nmpak serabai..

Sunday, August 12, 2012

Hariz 2 Tahun


28 Julai lepas anak ke2 saya sudah mencecah 2 tahun:-)
Alhamdulillah..perkembangan kesihatan hariz semakin baik.
Semakin lasak.
Banyak perkataan yg hariz sudah pandai sebut..
yg terbaru skarang dah pandai sebut susu..cuma sebutannya masih lg kurang jelas..susus jdnya:-) hehe

Seni kolaj lagi



Untuk interaksi kali ke 3 tadi..sempat juga saya mengambil beberapa keping gambar hasil seni kolaj kawan2 saya.



Guna tisu..comel mcm kanak2 riang:-)

Menggunakan koyakan kertas


Menggunakan kertas warna yang dilukis dgn pelbagai objek. kemudian gunting dan tampal bertindih



hasil seni saya..x siap lg nak tabur prada skit kat bahagian atas gunung tu:-)


Tips dari penyarah saya, bahan yg digunakan spt kertas, labuci dan sebagainya mesti ditampal secara bertindih OK:-)

Monday, August 6, 2012

Ayam Goreng Petai




Pertama kali rasa msakan ni di kedai mkn.
So hari cuba buat sendiri atas permintaan suami:-)


Sunday, August 5, 2012

Baju raya 2012

baju raya kakak dan hariz..


Baju raya anak-anak yang kami sempat beli. Cukupla yg mane ade.
Tahun ni memang sedondon betul. Kitorang pilih kaler hitam.
Abah, kakak, dan hariz dari jenis kain yang sama. Cuma saya je kain lain tp warna masih lg mengikut tema..
Insyallah raya ni kandungan saya dah 5 bulan:-)

Saturday, August 4, 2012

Hepinya kakak




Suka betul kakak dapat ikut umi nyoping baju raya,
Hariz kena tinggal dengan cikna. Selamat tak bawak die, kalau tak mmg sesak dgn org  nak beli mcm2 persiapan raya.

Friday, August 3, 2012

Seni Kolaj

Hasil yg saya buat sendiri..jenuh amat dan memerlukan kesbaran, ketekunan dan ketelitian..huh
                                                                Teknik     : Kolaj
                                                                Bidang     : Menggambar
                                                                Bahan      : Benang kasar, labuci, kertas warna, sisa asah pensel


Ape saya tau dan belajar seni kolaj mesti tampal secara bertindih.

Contohnya gambar pagar saya pakai benang kasar di mana pada mulanya sy tampal secara berselang-selang sebenarnya tidak kena dgn teknik kolaj.

Saya bertanya lecturer sy mengenai hal ini dan jawapannya mesti ditampal secara bertindih. Itu baru namanya teknik kolaj:-)


Thursday, August 2, 2012

Mari berbuka puasa!


Rase nak makan kek batik. sempat gak buat tgh hari tadi.
Gambar hidangan tak berapa cun..main tangkap je gmbar.

Wednesday, August 1, 2012

Menu berbuka puasa


 

Hari ni plan nak masak...
 
  • ikan bakar
  • kangkung goreng belacan
  • sambal bilis
  • ulam- kacang botol n timun
 untuk air plak
  • sirap bandung..heee
 

Subuh tadi masak serunding telur, simple je masakan die. Belajar dgn member sekolah. tapi tgk suami macam tak makan sgt. huhu

 pic from google