Tuesday, November 13, 2012

..32 minggu dan baru tau jantina baby..



Semalam check up n scan. Kepala baby dah turun bawah. HB dah semakin naik.
Alhamdulillah HB dah naik. Risau gak ni HB rendah. Byk risiko tu kan. Doktor sampai suruh saya makan pil tambah darah tu dalam 4 biji sehari..huhu..tak pernah lagi kena dulu masa pregnant anak pertama dan ke dua..ni lah pengalaman pertama..

Semalam juga baru dpt tau jantina baby.
Doktor siap tanye lagi nak tau ke jantina baby? bleh gak  (masa tu abg masuk sekali bilik doktor) konon nk surprise la yg ke3 ni. Tu yang kitorg tak beria sgt nak p klinik swasta utk scan. So skrang kitorang baru la dpt tau jantina baby. Tapi doktor maklumkan ini adalah kemungkinan besar shj. Jantinanya...jeng..jeng..RAHSIA dulu..hiii

Saya tak kisah sgt dpt baby boy or girl..maybe kitorg dah ada sepasang anak.
Saya dan suami mengharapkan baby di dalam kandungan ni sihat walafiat.



carta pergerakan janin

Berat baby sekarang dah 2kg
Masuk 32 minggu ni saya akan cuba untuk mengira dgn tepat pergerakan janin. Nurse pun beria pesan supaya alert dgn pergerakan baby.

Chaiyok!!

4 comments:

  1. semoga fara n baby sntiasa dlm keadaan yg sihat....kira jgn x kira...chaiyokkk...heheheh

    ReplyDelete
  2. Moga semuanya selamat. Saya yg anak pertama dulu, last check up baru confirm. Yg anak kedua kandungan 5 bln dah tahu jantina ehe

    ReplyDelete
  3. oyuki-tq dear

    etiey-sy ni rase nak tau gak jantina tp hubby x beria sgt. die kata biar surprise:-) heee
    last2 dh 8 bulan ni baru tau gak akhirnya:-)

    ReplyDelete
  4. salam kenal... sy folllow sini :-)


    tahniah ye... bestnya nak dapat orang baru...

    ReplyDelete