Tuesday, November 20, 2012

Cerita Hariz dan Potty Train





Lama tak cerita hero ke2 saya ni..
Umurnya sekarang 2 tahun 4 bulan
 Hariz ni macam tau2 je dia akan dapat adik:-)

Sangat berminat dengan lori
Kalau naik kereta ke mana2 selama berjam2 sanggup tak tidur nak memerhatikan lori..HEHE


Pandai bercakap..mulut pot pet tak brenti berckp..kalau tak layan..waaaaa.. la jawabnya..HIHI..
banyak perkataan yang hariz pandai sebut cuma sebutannya kurang jelas.
Hariz juga dah pandai gtau kalau dia nak kencing
"umi nak ncing"
atau
"umi nak erak"
 Kiranya hariz skarang dah pandai la membezakan antara buang air kecil dan buang air besar.




Sekarangpun dah tak pakaikan cloth diapers (CD) waktu siang..
Ada jugak la terkencing skali skala..hati ni harus cekal la gak..


 Time nak tidur malam je kitorang akan pakaikan pampers.
kitorang mula start tak pakaikan Cloth diapers/ pampers ni sejak bulan september.
(tupun sekalai skala la tak pakaikan)
Cuti ni je kitorang akan cuba buat betul2 potty train utk hariz


Sekarang ni hariz tak mau dah org suap, lebih suka makan sendiri.
Baju seluarpun semua nak pakai sendiri..

Bagus2..:-) lega la skit umi dan abah 
CD pun dah jarang-jarang basuh.
pamperspun leh jimat lg:-)

Alhamdulillah..:-)

2 comments:

  1. PAndainya dia... Potty training mmg mak nga ayah kena sabar banyak banyak kan. Tak tahap yg terlucil tgh jln tu kikiki

    ReplyDelete