Monday, November 12, 2012

..elastic band (braces)..

pic from google
Sekarang gigi saya dipakai dgn elastic band atau senang ckp getah yang berada di kiri kanan gigi
Getah yg warna putih tu..nampak kan.
Getah ni kita sangkut di antara gigi atas dan gigi bawah.

Getah ni kite boleh tanggal sendiri. 
Jadi doktor akan bekalkan byk getah ni utk kita.
Perlu dipakai setiap hari.
Time makan n gosok gigi je kena tanggal.


Bila pakai getah ni rasa gigi agak ketat skit..
 




pic from google

Ha..nilah rupanya getah bulat tu..
kite pakai getah ni guna alat yg panjang muncung tu..(apa namanye den pun x tau..hehe)

Maybe bulan depan braces saya akan ditanggalkan.

Kalau ikut prosedur biasa, selepas braces ditanggalkan,perlu datang dalam beberapa hari lagi untuk proses yg seterusnya.

Tapi disebabkan saya duk jauh doktor kata die akan buat untuk saya sekali harung.




3 comments:

  1. hi.. nk tye, getah tuh pakai waktu bile ye?

    ReplyDelete
  2. getah tu dipakai sepanjg masa..cabut time nk mkn n gosok gg je..tp dipakai atas saranan doktor ye dik

    ReplyDelete
  3. Ape funtion getah tu ek? Sy pkai braces jugak tp xkna pkai pun?

    ReplyDelete